Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalmary faszerowane paluszkami krabowymi

Składniki:

    • 4 odwłoki kalmarów
    • paluszki krabowe
    • 1 szklanka bulionu drobiowego
    • żelatyna
    • 2 łyżki majonezu


    Sposób przyrządzenia:
    Tuszki kalmarów dokładnie umyć, ewentualnie sprawić (patrz tutaj). W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać kalmary, gotować przez 5 minut, odstawić, pozostawić w wywarze aby się razem z nim schłodziły. Z bulionu i żelatyny przygotować roztwór wg instrukcji na opakowaniu, schłodzić, dodać majonez zmiksować. Chłodne tuszki kalmara luźno wypełnić paluszkami krabowymi, wlać bulion z dodatkami, ustawić w pozycji pionowej (w szklankach), odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem pokroić w plastry. Tak przygotowane kalmary można podać również w galarecie (patrz tutaj)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *