Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czerwonej fasoli Oli

Zbiór najlepszych przepisów na zupy. Musisz je wypróbować. Dziś przepis na pyszną zupę z czerwoną fasola w roli głównej. Pozostałe składniki zupy: boczek, kości oraz włoszczyzna z których został przygotowany wywar oraz przyprawy. 
 
Składniki:
  •  30 dag  czerwonej fasoli
  •  20 dag kości
  •  30 dag boczku
  •  20 dag włoszczyzny
  •  5 dag cebuli
  •  3 dag tłuszczu
  •  2 ¼ l wody
  •  2 dag mąki
  •  1 ząbek czosnku
  •  majeranek
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Fasolę przełożyć do miski lub garnka i zalać wodą.
    Odstawić na całą noc.
    Następnego dnia ugotować ją w tej samej wodzie w której się moczyła.
    W między czasie do drugiego garnka przełożyć kości, obraną włoszczyznę oraz boczek.
    Zalać wodą i ugotować wywar.
    Przełożyć do niego ugotowaną fasolę. 
    Następnie posiekaną cebule przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Oprószyć ją mąką po czym rozprowadzić ją wodą.
    Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek z mąki i przelać do zupy.
    Całość doprowadzić do wrzenia.  
    Na koniec doprawić do smaku solą, majerankiem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *