Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z cukinii pełna ziół

 

Składniki:

 

  • 1 cukinia
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml śmietany
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • szczypta białego pieprzu
  • szczypta suszonego imbiru
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wlać bulion warzywny zrobiony z kostki rosołowej rozpuszczonej w 1 litrze wody.
Wrzucić jeszcze obraną i pokrojoną cukinię i trzymać na małym ogniu kilka minut.
Po tym czasie całość zmiksować i dodać czosnek, cukier, pieprz oraz sok z cytryny do smaku. Zabielić śmietaną.
Na koniec udekorować listkami kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *