Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa wiosenna z indyka

 

Składniki:

 

  • 10 dag mięsa z indyka
  • 2 łyżki masła
  • 2 średnie cebule
  • po 20 dag: marchwi, szparagów, kalarepki, kalafiora i świeżej zielonej fasolki
  • 60 dag świeżego zielonego groszku
  • sól
  • trochę miodu
  • 2 pęczki zielonej pietruszki 

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Zalać 1 l wody, dodać obraną cebulę i gotować 1 godz. Warzywa umyć, oczyścić, obrać i pokroić na małe kawałki. Wyłuskać groszek. Mięso wyjąć, wywar doprowadzić do wrzenia, wrzucić marchew, kalarepkę, szparagi i gotować przez dalszych 15 minut. Zupę zdjąć z ognia, doprawić solą oraz miodem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Uwaga. Jarzyny można zastąpić mrożonką.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *