Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa Igi

Kolejny przepis na smakowitą zupę. Tym razem prosta w wykonaniu zupa koperkowa. Aby ja przyrządzić będziesz potrzebować: dużej ilości koperku, bulionu, żółtka i śmietany kremówki. 
 

Składniki:

  • 2 duże pęczki koperku
  • 1 l bulionu 
  • ½ szklanki śmietanki słodkiej 
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Bulion przelać do garnka i zagotować.
    Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.
    Wrzucić go do gotującego się bulionu. 
    Następnie dodać żółtko roztrzepane ze śmietaną.
    Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas dodać jeszcze sok z cytryny.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem,
    Gotować około 10 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *