Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kapuśniaczek i z drobiowymi pulpetami

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 3 łyżki oleju
  • ½ kg drobiowego mięsa mielonego
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • szczypta oregano
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać posiekać, zeszklić na oleju dodać do mięsa mielonego, dodać jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować pulpeciki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Kapustę oczyścić i pokroić w grubsze paseczki. Do gotującego się bulionu dodać pulpety, a następnie ziemniaki i kapustę, doprawić do smaku przyprawami, szczyptą oregano i szczyptą ziół prowansalskich. Gotować jeszcze około 30 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać pastę pomidorową i jeszcze gotować przez 5 minut.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *