Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cytrynowa z cielęciną

Składniki:

  • 1 l wywaru z cielęciny
  • 200 g ugotowanej cielęciny
  • 2 cytryny
  • 100 g ryżu
  • 4 łyżki śmietany 22%
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z jednej cytryny zetrzeć skórkę a z obu wycisnąć sok.
    Następnie ryż oraz pokrojone mięso zalać wrzącym wywarem i trzymać na ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie dodać skórkę oraz sok z cytryny, koperek oraz śmietankę.
    Całość wymieszać i gotować około 3 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *