Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa chlebowa z piwem

 

Składniki:

  • 50 dag chleba
  • 1 l jasnego piwa
  • ½ l wody
  • 10 dag łuskanych orzechów laskowych
  • 10 dag masła
  • 1-2 łyżki miodu
  • szczypta soli

 

 

Sposób wykonania:

  1. Chleb obrany ze skórki pokroić w kostkę, po czym zalać go piwem i wodą, doprowadzić do zagotowania.
    Trzymać na ogniu około 15 minut po czym całość zmiksować.
    Następnie posiekane orzechy utrzeć z masłem oraz łyżką miodu.
    Ustawić rondelek nad gotującą się wodą i cały czas ubijając wlewać piwo.
    Doprawić do smaku solą.Podawać z kromką chleba.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *