Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa z chlebem

 

Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 400 g cebuli
  • 200 g chleba żytniego
  • 4 łyżki masła
  • 5 goździków
  • sproszkowana gałka muszkatołowa
  • sproszkowany imbir
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w plasterki i przesmażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego masła.
W między czasie na pozostałym maśle obsmażyć miąższ z chleba pokrojony w  kostkę.
Następnie chleb oraz cebulę zalać bulionem, dodać jeszcze goździki i trzymać na ogniu około 30 minut.
Po tym czasie przetrzeć zupę i doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem, cukrem oraz gałką muszkatołową. Podgrzać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *