Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa Babuni

Składniki:

    • 25 dkg żeberek wieprzowych (pasek o szerokości 5, 6 cm)
    • 4 średnie ziemniaki
    • 1 cebula
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka masła
    • 3 łyżki migdałów w płatkach
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, podzielić na porcję (4 żeberka), zalać wrzątkiem powoli gotować. Gdy mięso zmięknie wyjąć, usunąć kości i ponownie włożyć do wywaru. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na połowie masła, dodać do zupy. Ziemniaki obrać, podzielić wzdłuż na ósemki i wraz z migdałami dołożyć do wywaru. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać przesmażony na reszcie masła koncentrat pomidorowy, przyprawić, posypać natką, wymieszać i podawać.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *