Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żołądki drobiowe w sosie koperkowym

Skład:

  • 1kg żołądków drobiowych
  • pół szklanki śmietany
  • włoszczyzna
  • duża cebula
  • sos sojowy
  • masło
  • pęczek koperku
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Żołądki wypłukać, włożyć do wrzącej wody, gotować pod przykryciem. Gdy będą pół miękkie, dodać oczyszczoną włoszczyznę i gotować aż wszystko zmięknie. Żołądki wyjąć z wywaru, wystudź i pokroić w plasterki. W rondlu rozpuść masło, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać żołądki, warzywa pokrojone w słupki, chwilę poddusić, ciągle mieszając. Na koniec dodać śmietanę, pół szklanki wywaru, zagotować, doprawić sosem sojowym i pieprzem , wymieszać z posiekanym koperkiem.

1 comment for “Żołądki drobiowe w sosie koperkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *