Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane krokiety z fetą

Składniki:

  • 750 g ziemniaków
  • 190 g pokruszonej fety
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanego  koperku
  • 1 jajko
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • 150g bułki
  • 500 ml oleju

Sposób wykonania:

  1. Obrane kartofle zalać osoloną wodą po czym je odcedzić i zmiksować na puree, wówczas dodać ser i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać posiekany czosnek, koperek, jajko oraz sok z cytryny.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie wyjąć masę z lodówki i uformować małe krokiety, które obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *