Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka z miodem

Składniki:

  • żeberka wieprzowe
  • sos sojowy
  • miód
  • mąka

Produkty Kamis:

  • przyprawa do żeberek Kamis

Sposób przygotowania:
Żeberka pokroić na kawałki, posypać przyprawą do żeberek Kamis, polać obficie sosem sojowym i polać strużką miodu. Dobrze wymieszać aby dokładnie mięso się oblepiło miodem, następnie przykryć folią miskę w której znajduje się mięso z przyprawami i wstawić najlepiej na noc do lodówki. Takk przygotowane żeberka obtaczać w mace obsmażyć na dość silnym ogniu z każdej strony. Żeberka przełożyć do garnka i wlać tez sos w którym mięso się marynowało, dolać trochę wody i dusić do miękkości.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Aneta 26

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *