Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka helperka

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • sól peklowa  PRYMAT
  • pieprz  czarny mielony PRYMAT
  • przyprawa papryka ostra PRYMAT
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • przyprawa  czosnek granulowany PRYMAT
  • pół szklanki oliwy z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:
Dzielę żeberka na małe kawałeczki ok. 10 cm każdy. Następnie mięso przekładam do miski i nacieram solą peklową PRYMAT, pieprzem mielonym PRYMAT i skórką z cytryny i wlewam oliwę. Dodaję paprykę ostrą PRYMAT i czosnek granulowany PRYMAT. Wstawiam mięso do lodówki na ok. 12 godzin. Po tym czasie pieczę na grillu z obu stron ok. 20 minut. W trakcie pieczenia smaruję mięso jakiś czas pozostałą marynatą.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Joachim Tkaczyk

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *