Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem

Składniki:
· 100 g pieczarek
· 150 g piersi z kurczaka
· 400 g ziemniaków
· 50 g cebuli
· 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego
· 1 Fix Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą KNORR
· 200 ml śmietany 22%
· 50 g tartego sera żółtego

Sposób przyrządzenia:
Pokrój grzyby w ćwiartki, mięso na nieduże kawałki, a ziemniaki i cebulę w plastry. Wymieszaj je ze szpinakiem, oraz z Fixem Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą KNORR i śmietaną. Umieść całość w żaroodpornym naczyniu, posyp po wierzchu tartym serem i nakryj folią aluminiową. Piecz piekarniku w temperaturze 190°C przez około 40 minut, przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się lekko zrumienił.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *