Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 15 g masła
  • 1 cebula
  • 6 dużych grzybów
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • 1 łyżka posiekanego majeranku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 400 g ugotowanych ziemniaków

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle i oleju podsmażyć posiekaną cebulę i grzyby po czym dodać tymianek, majeranek oraz pietruszkę.
    Następnie dodać ziemniaki pokrojone w talarki oraz wlać jajka roztrzepane ze śmietaną solą oraz pieprzem.
    Przelać całość do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 15 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *