Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ryżu i szpinaku

Składniki:

  • 1 szkl. ryżu
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • pęczek szpinaku
  • pomidor
  • 2 łyki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • Sól
  • Pieprz

    Sposób wykonania:
    Ryż podsmażyć na patelni z rozgrzanym masłem, wówczas wlać 2 szkl osolonej wody i gotować do miękkości.
    W między czasie szpinak posiekać i sparzyć wrzątkiem.
    Następnie do ryżu dodać połowę startego sera a do szpinaku ketchup, majonez i jajka.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sola ora pieprzem.
    Ryż ze szpinakiem układać na przemian w naczyniu żaroodpornym.
    Wierzch posypać serem i zapiec w rozgrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *