Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka warzywna z pieczarkami

Składniki:

  • ¾ szkl masła
  • 45 dag pieczarek
  • ¾ szkl kaszy perłowej
  • 400 ml gotowej zupy cebulowej z torebki
  • 2 szkl wody
  • 600 g mrożonej mieszanki warzywnej

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć pieczarki pokrojone w plasterki.
Wówczas dodać kaszę i trzymać na ogniu, aż wchłonie sok z pieczarek.
Następnie wlać zupę i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut.
Po tym czasie dodać rozmrożone warzywa, wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika pod przykryciem i zapiekać jeszcze 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *