Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane filety rybne z ziemniakami

Składniki:

  • 30 dag filetów rybnych
  • cytryna
  • 30 dag ugotowanych ziemniaków
  • ¼ l sosu pomidorowego
  • łyżka masła
  • 2 łyżki starego żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut.
    W miedzy czasie ziemniaki zemleć w maszynce.
    Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Polać je sosem pomidorowym i posypać startym serem.
    Na samej górze rozłożyć warstwę ziemniaków.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *