Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny pstrąg z estragonem w białym winie

Składniki:

  • 1 duży pstrąg
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • 5 piórek zielonej cebulki
  • grubo pokrojony estragon do smaku
  • sól, biały pieprz
  • cytryna do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Pstrąga sprawić, usunąć skórę, dokładnie umyć i osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W rondlu umieścić porcje ryby, podlać winem, dodać estragon i posiekaną cebulkę, dusić pod przykryciem około 20 minut. Pstrąga wyłożyć na półmisek, powstały sos przyprawić, polać nim porcje ryby. Przed podaniem udekorować cytryną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *