Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowe steki na grill w marynacie

 

Składniki:

  • 600-700 schabu karkowego bez kości

     

    Marynata:

  • ½ szkl. oliwy
  • ćwierć szkl. czerwonego wytrawnego wina
  • ćwierć szkl. octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu tabasco
  • łyżka posiekanego imbiru
  • łyżka posiekanych listków tymianku

 

 

Sposób przygotowania:
Składniki podane na marynatę dokładnie wymieszać ze sobą.
Następnie mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem i natrzeć marynatą.
Ułożyć steki w salaterce, zalać resztą marynaty i wstawić pod przykryciem na klika godzin do lodówki.
Następnie upiec steki na grillu, w trackie skrapiając marynatą.

Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Martę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *