Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Węgierski gulasz wołowy.

Skład:

  • 50dag mięsa wołowego,
  • 20dkg kiszonej kapusty
  • papryka,
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżka smalcu
  • 1 cebula,
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól, pieprz,

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę. Przyprawić, obsmażyć na rumiano. Przełożyć mięso do rondla z zeszkloną cebulą pokrojoną w kostkę i papryką, podlać szklanka wody, dodać wypłukaną kapustę kiszoną, dusić pod przykryciem, aż będzie miękkie. Zaprawić kwaśną śmietaną.

1 comment for “Węgierski gulasz wołowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *