Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa i pieczarki z grilla z oliwą i octem balsamicznym

Składniki:

    • 1 pokrojony w plastry kabaczek
    • 1 pokrojona w plastry cukinia
    • 1 pokrojony w plastry bakłażan
    • 1 czerwona cebula pokrojona w plastry
    • 2 pokrojone w plastry  pomidory
    • 1 czerwona papryka, oczyszczona pokrojona w ćwiartki
    • 1 żółta papryka, oczyszczona, pokrojona w ćwiartki
    • 10 pieczarek bez trzonów
    • 5 cebulek dymka
    • sól morska, pieprz
    • oliwa
    • ocet balsamiczny

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone warzywa pokroić w plastry o grubości około 15 mm. Pieczarki oczyścić. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z oliwą i octem balsamicznym. Piec na dobrze nagrzanym grillu po kilka minut z każdej strony. Dosmaczyć przyprawami i octem, wymieszać i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *