Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udziec jagnięcy glazurowany

Składniki:

  • 1 kg udźca jagnięcego
  • 1 szkl. musztardy
  • 1 szkl. miodu
  • 1 szkl. marynaty ziołowej
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy
  • mieszanka kolorowego pieprzu
  • 2 marchewki
  • 2 cukinie

    Sposób wykonania:
    Mięso posmarować marynatą, musztardą oraz miodem i odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 60 minut.
    W połowie pieczenia posmarować marynatę, której wcześniej moczyło się mięso.
    Na 15 minut przed końcem pieczenia przykryć folią aluminiową.
    Po upieczeniu pokroić mięso w plastry.
    Następnie ziemniaki pokrojone na ćwiartki ułożyć na blasze, skropić je oliwą i posypać mieszanką kolorowego pieprzu i piec 20 minut.
    Po tym czasie dodać marchew oraz cukinię, pokrojoną na ćwiartki i piec kolejne 20 minut.
    W trakcie pieczenia mieszając.
    Jagnięcinę podawać z upieczonymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *