Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort migdałowy

 

Składniki:

  • 10 surowych białek
  • 40 dag cukru pudru
  • 40 dag migdałów
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szkl dżemu
  • bita śmietana
  • masło do formy
  • tarta bułka do formy

 

 

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić razem z cukrem na sztywną pianę po czym dodać sok z cytryny oraz zmielone migdały.
    Całość dokładnie wymieszać po czym ¾ masy przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Następnie rozsmarować warstwę dżemu i wylać resztę migdałowej masy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 1 godziny.
    Przed podaniem udekorować kakaem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *