Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szwedzkie kulki mięsne

Składniki:

  • 1 bułka,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 45 dag mieszanego mięsa wołowo wieprzowego,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka mielonego angielskiego ziela,
  • 1 żółtko,
  • 6 łyżek tłuszczu do smażenia.

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w letniej wodzie. Cebulę obrać i utrzeć na tarce. W misce wyrobić z mielonego mięsa, tartej cebuli, dobrze odciśniętej bułki, soli, ziela angielskiego i żółtka gładkie ciasto. Z ciasta formować kulki o średnicy ok. 2 1/2 cm. Rozgrzać tłuszcz i na średnim ogniu smażyć kulki na brązowy kolor. Podawać z ziemniakami puree i kompotem z borówek

2 comments for “Szwedzkie kulki mięsne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *