Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z jabłka, selera i ogórka

 

Składniki:

  • 2 selery naciowe
  • 1 świeży ogórek
  • 1 winne jabłko
  • 3-4 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obranego selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Następnie obrać jabłko i pokroić go w kostkę a obrane ogórki w plasterki.
    Warzywa skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Natomiast olej wymieszać z posiekana natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i sosem skropić surówkę.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *