Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej kapusty z majonezem

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty (ok. 1/2 kg)
  • sól
  • 1 ogórek
  • 2 winne jabłka
  • 1/2 niedużego selera
  • 1-2 czerwone papryki (świeże lub marynowane)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • cukier
  • posiekana natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, ogórka pokroić w plasterki, jabłka w kostkę, seler zetrzeć na tarce a paprykę pokroić w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Polać majonezem i doprawić do smaku cukrem.
    Posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *