Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z sosem pieczarkowym

Składniki:


– 50 dag makaronu spaghetti
– 5 łyżek oliwy
– 5 łyżek masła
– 2 posiekane cebule
– 50 dag posiekanych pieczarek
– 2-3 roztarte ząbki czosnku
– sól
– pieprz
– 50 dag pomidorów sparzonych obranych
– oregano
– bazylia
– tarty ser żółty

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Masło i oliwę rozgrzać w garnku włożyć cebulę, zeszklić. Dodać pieczarki, czosnek, sól, pieprz, wymieszać, dusić przez 10 min często mieszając, włożyć pomidory i oregano, dusić pod przykryciem przez pół godziny kilkakrotnie mieszając. Polać sosem makaron, duża grudkę masła położyć bezpośrednio na sosie, posypać serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *