Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti w sosie warzywnym

Składniki:

  • 400 g spaghetti
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 młode cebulki ze szczypiorkiem
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 g śmietany
  • 150 g kremowego topionego sera
  • 1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów
  • sól
  • biały pieprz
  • bazylia

    Sposób wykonania:

    1. Spaghetti ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
      W między czasie cebule oraz czosnek posiekać po czym zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas wrzucić pokrojone w krążki cebulki oraz papryki pokrojone w kostkę .
      Wymieszać i lekko poddusić po czym wlać śmietanę i przez chwilę gotować.
      Następnie dodać ser i trzymać na ogniu do rozpuszczenia się sera cały czas mieszając, wówczas dodać zagęszczać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Miękkie spaghetti odcedzić, włożyć do sosu, wymieszać.
      Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *