Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z estragonem, do ryby

Składniki:


  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 300 ml rosołu (może być z kostki),
  • 200 ml kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka musztardy z estragonem,
  • 1 pęczek koperku,
  • 1 pęczek estragonu,
  • sok z cytryny, sól i biały pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Obraną i posiekaną cebulę poddusić na maśle, zalać rosołem. Zagotować. Połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i gotować 3 min. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i musztardą. Dodać posiekane zioła.
Smaczny dodatek do mięs, ryb.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *