Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie ze śliwką w majonezowo-musztardowym sosie

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 szklanka mleka
  • 25 dkg suszonych śliwek
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki majonezu
  • 2 pory/ białe części/

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie namoczyć w mleku na około 2 godziny, osuszyć i pokroić na paseczki. Pory umyć, i pokroić w talarki, ułożyć w salaterce. Śliwki sparzyć, odcisnąć i pokroić w cieniutkie paseczki, ułożyć na porach. Na wierzch wyłożyć pokrojone w paseczki śledzie. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i polać przygotowane składniki. Udekorować i schłodzić w lodówce.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *