Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w sosie pomidorowym z cebulą

 

Składniki:

 

  • 4 filety śledziowe
  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.
Wówczas dodać ketchup, koncentrat pomidorowy oraz dwie łyżki mąki.
Całość dokładnie wymieszać i zestawić z ognia.
Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny oraz papryką.
Natomiast śledzie pokroić w dzwonka po czym układać je w słoju przekładając je pastą pomidorowo-śledziową.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *