Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowy chleb

 

Składniki:

  • 350 g mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 200 g startego sera ementalera
  • 380 ml piwa
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 300 g stopionego masła

 

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać razem z serem  i cukrem po czym wlać piwo.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstało, gładkie ciasto.
    Następnie formę wysmarować tłuszczem i posypać dużą ilością bułki tartej po czy rozłożyć w niej ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 45 minut.
    Po tym czasie posmarować chleb masłem i wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *