Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serduszka biszkoptowe

Składniki:

  • 2 jajka
  • ½ skzl. cukru
  • 2/3 skzl. mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • lukier i posypka

    Sposób wykonania:
    Białka ubić nasz wytną pianę po czym  nie przerywając ucierania dodawać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka.
    Na sam koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do foremek na ciastka.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
    Po upieczeniu polać lukrem i posypać posypką

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *