Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowe z orzechowym farszem

Składniki:

  • 0, 5 kg schabu
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 4 jajka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki chrzanu
  • 10 dag startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Sposób wykonania:

  1. Schab pokroić w plastry, które rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć przyprawami.
    Następnie śmietanę wymieszać z serem, chrzanem, orzechami oraz jajkiem.
    Doprawić do smaku i rozmurować na mięsie.
    Zawinąć całość w roladki, które obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *