Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagami i boczniakami i szparagami

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 20 dag boczniaków
  • 1 puszka szparagów
  • 2 ogórki konserwowe
  • 15 dag szynki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 1 słoik majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Majonez wymieszać z jogurtem, musztardą, oliwą oraz ketchupem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie grzyby wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 15 minut.
    W między czasie obrane jajka pokroić w kostkę, wędlinę w paski, szparagi na mniejsze kawałki a ogórki w plasterki.
    Grzyby odsączyć, pokroić i dodać do pozostałych składników.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *