Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków i czerwonej kapusty

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 6-8 łyżek oleju
  • 4-6 łyżek octu 3%
  • 5-6 ziemniaków
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym sparzyć wrzątkiem, odcedzić i oprószyć solą.
    Następnie skropić olejem i octem i lekko przemieszać.
    W między czasie ugotować ziemianki, wówczas je obrać i pokroić w kostkę.
    Doprawić do smaku solą i również skropić olejem oraz octem i posypać posiekaną natką pietruszki.
    Przed podaniem kapustę ułożyć na środku półmisku a wokół niej ziemniaki.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Kamile

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *