Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków

Dla 4 osób – Czas przygotowania 30 minut

• 1 bulionetka Bulion drobiowy KNORR
• 300 g ziemniaków
• 100 g wędzonego łososia
• 1 średniej wielkości czerwona cebula
• 50 g suszonych pomidorów
• 50 g oliwek czarnych
• 50 g oliwek zielonych
• 1 pęczek szczypiorku
• 50 ml oliwy z oliwek
• 20 ml białego octu winnego
• 2 łyżki musztardy
• 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania: {hidetags}
Rozpuść bulionetkę Bulion drobiowy KNORR  w ½ l wrzącej wody.
Obierz ziemniaki, pokrój w ½ cm plastry i obgotuj w bulionie przez około 4 minuty, następnie odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
Pokrój łososia, cebulę i suszone pomidory w cienkie paski, oliwki w cienkie plasterki, szczypiorek posiekaj drobno.
Wymieszaj w misce oliwę, ocet winny, musztardę i 50 ml wcześniej używanego do gotowania ziemniaków bulionu, dodaj posiekany czosnek i szczypiorek. Zalej tak przygotowanym dressingiem pozostałe składniki sałatki, wymieszaj i podawaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *