Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z szynki, kapusty i sera

 

Składniki:

  • 450 g gotowanej szynki
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz
  • 1 szkl. kwaszonej kapusty
  • 350 g szwajcarskiego sera
  • 1 łyżka kminku
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Szynkę pokroić w drobną kostkę.
    Następnie kapustę poszatkować  a ser pokroić na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez doprawić do smaku pieprzem.
    Dodać do niego kminek oraz posiekany koperek.
    Powstałym sosem polać sałatkę i całość wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *