Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z salsefią

Składniki:

  • salsefia 1/2 kg
  • majonez 6 łyżek
  • anchois 3 dag
  • czarne oliwki 5 sztuk
  • cytryna 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Salsefię należy umyć i oczyścić, następnie zagotować wrzątek, lekko go
    osolić i wrzucić salsefię. Ugotować do miękkości. Po ugotowaniu należy
    ją odcedzić, wystudzić, a następnie pokroić. Włożyć do miseczki, polać
    sokiem z cytryny, majonezem i dokładnie wymieszać. Można udekorować bądź
    połączyć z anchois i oliwkami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *