Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z makrelą i brokułami

Składniki:

  • ½ op. mrożonej fasoli szparagowej
  • ½ op. mrożonych brokułów
  • 2 wędzone makrele
  • czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżka octu winnego
  • kolendra

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę i brokuły zblanszować osobno w osolonym wrzątku.
    W między czasie mięso z makreli pokroić na mniejsze kawałki, paprykę pokroić w kostkę a cebulę posiekać,.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzone warzywa.
    Następnie oliwę wymieszać z octem, kolendrą, solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *