Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kiszonej kapusty, parówek i marchewki

 

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 5 parówek
  • 6 ogórków kiszonych
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować na mniejsze kawałki.
    Następnie parówki i ogórki kiszone pokroić w plasterki.
    Natomiast marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Wówczas wymieszać jeszcze śmietanę z majonezem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *