Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kiszonej kapusty, korniszonów i marchewki

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 150 g cebuli
  • 150 g korniszonów
  • 100 g marchewki
  • 3 czerwone papryki
  • 100 g marynowanej papryki

    Sos:

  • 500 ml zimnej przegotowanej wody
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 1 pęczek koperku
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, cebulę posiekać, korniszony i marchewkę pokroić w kostkę a papryki w paseczki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie wodę wymieszać  z octem, olejem, cukrem, solą i posiekanym koperkiem.
    Sosem polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *