Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty z orzechami i czosnkiem

Składniki:

  • 1główka kapusty
  • 200 g orzechów włoskich
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę pokroić na duże kawałki, które włożyć do osolonego wrzątku i gotować ok. 5 minut.
    W między czasie orzechy rozgnieść razem z czosnkiem.
    Następnie kapustę odcedzić i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać orzechy z czosnkiem.
    Całość dokładnie utrzeć aby powstała gładka masa do której dodać majonez.
    Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Gosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *