Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty kiszonej z jabłkiem

Składniki:

  • kapusta kiszona 50 dag
  • jabłka 2 sztuki
  • ananas z puszki 10 plasterków
  • kwaśna śmietana 12,5 dag
  • cukier 1 szczypta
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżka
  • ziarenka kminku 1 łyżka
  • olej 1 łyżka

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę kiszoną należy włożyć na sitko i opłukać ją pod bieżącą wodą,
    następnie odsączyć. jabłka należy obrać i wydrążyć z gniazd nasiennych,
    następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ananasy pokroić bardzo
    drobno i wszystko dodać do kiszonej kapusty. Ze śmietany, cukru, soku z
    cytryny, musztardy, kminku i oleju należy przygotować sos i polać nim
    sałatkę, wszystko dokładnie wymieszać i dostawić na około 15- 20 minut w
    celu przegryzienia się.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *