Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty i brzoskwiń

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • 3 brzoskwinie
  • opakowanie kiełków rzodkiewki
  • pojemnik jogurtu naturalnego
  • łyżka soku z pomarańczy
  • sok z cytryny
  • 2-3 kromki razowego chleba
  • olej
  •  sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, brzoskwinie pokroić w kostkę.
    Dodać do nich kiełki rzodkiewki.
    Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i pomarańczy, olejem, solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.
    Następnie kromki chleba pokroić w kostkę i zarumienić na patelni.
    Powstałymi grzankami posypać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *