Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora, kukurydzy i jabłka

Składniki:

  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 1 szkl. ugotowanych różyczek kalafiora
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • ½ gruszki
  • 5 śliwek węgierek
  • 1 ½ łyżki rodzynek
  • 1 łyżka koperku

    Sos:

  • 2 łyżki majonezu
  • ½ szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie obrane jabłko i gruszkę pokroić w kostkę.
    Dodać pokrojone w paski śliwki oraz posiekaną cebulę.
    Dodać jeszcze kukurydzę, kalafiora, rodzynki oraz posiekany koperek.
    Całość wymieszać i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *