Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora i ogórka

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 zielony ogórek
  • 1 jogurt naturalny
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kosteczkę.
    Następnie kalafiora podzielić na malutkie różyczki, ogórek pokroić w plasterki a szczypiorek i  koperek posiekać.
    Wszytki składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać jogurtem wymieszanym z majonezem.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Elę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *