Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajek przepiórczych i łososia

Składniki:

  • 45 jajek przepiórczych
  • 15 dag wędzonego łososia
  • 3 łyżki kaparów
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 2 łyżki czarnych oliwek

    Sos:

  • 1 szkl. śmietany
  • 1 łyżka starego chrzanu
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Jajka ugotować na twardo obrać i przekroić na połówki.
    Łososia pokroić w paski a dymkę posiekać o dodać do jajek razem z oliwkami i kaparami.
    Całość wymieszać.
    Śmietanę ubić z dodatkiem soku z cytryny po czym dodać posiekaną rzeżuchę oraz chrzan i koperek.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałakę i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *